Presedintele Republicii Moldova se va intalni miercuri cu Traian Basescu

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a anuntat ca va veni miercuri in România, pentru a discuta cu omologul sau roman, Traian Basescu.

Timofti a declarat ca a discutat despre aceasta intâlnire la telefon cu presedintele Traian Basescu, solicitarea venind din partea sa.

“Domnul premier a avut o intalnire cu premierul Ucrainei si au discutat mai multe subiecte. Eu voi pleca maine in Romania, la Iasi, pentru a discuta cu Traian Basescu. Cu vecinii trebuie sa traiesti bine. Leanca la Kiev, eu la Bucuresti”, a declarat presedintele moldovean, citat de Mediafax.

Citeste si: Nicolae Timofti: Decizia Rusiei de a anexa Crimeea va constitui o grava incalcare a dreptului international

Timofti a mai aratat ca Republica Moldova nu recunoaste rezultatele referendumului din Crimeea. “Pozitia mea si a Republicii Moldova privind actiunile din Ucraina este ca nu recunoastem rezultatele referendumului din Crimeea. Consideram ca orice decizie aprobata in baza asa-zisului referendum nu este legala, constitutional si nu-l recunoastem. Este o incalcare. Republica Moldova mizeaza si sustine reglementarea problemelor pe calea dialogului. In acest context, chemam toti factorii de decizie la calm si atitudine responsabila privind problema transnistreana. Republica Moldova pledeaza pentru reglementarea conflictelor pe cale pasnica”, a spus Timofti.

Presedintele moldovean a declarat, de asemenea, ca a luat cunostinta de declaratiile Sovietului Suprem al Transnistriei, calificand aceste actiuni drept “contraproductive”.