Presedintele Republicii Moldova: Securitatea noastra este in PERICOL. Trebuie sa ne apropiem de NATO

Chisinaul trebuie sa se apropie de NATO, intrucat securitatea statului moldovean este in pericol, a declarat presedintele NICOLAE TIMOFTI, facand referire la razboiul din Ucraina si la amenintarile generate de proiectul secret ‘Novorossia’ al Kremlinului, care include si REPUBLICA MOLDOVA.

”Armata moldoveneasca trebuie reformata, traim alte timpuri, in care exista amenintari asupra statului nostru. Exista pericolul unui conflict militar pe teritoriul REPUBLICII MOLDOVA. Sansa noastra este apropierea si colaborarea cu blocul NATO. Imi pare rau ca, atunci cand a fost momentul, nu ne-am apropiat mai mult de NATO”, a afirmat NICOLAE TIMOFTI in cadrul unei emisiuni difuzate luni seara la postul public de televiziune, potrivit mass-mediei locale.

CITESTE SI: Republica Moldova are Guvern. Chiril Gaburici a primit votul Parlamentului 

Presedintele NICOLAE TIMOFTI a facut aceste declaratii in contextul in care premierul CHIRIL GABURICI s-a aflat luni la Bruxelles, unde a avut o intrevedere cu secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care a salutat disponibilitatea autoritatilor de la Chisinau de a aprofunda relatiile bilaterale si a reiterat sustinerea NATO pentru independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a REPUBLICII MOLDOVA.

”Statele NATO au sustinut intotdeauna REPUBLICA MOLDOVA in problematica Tratatului privind Fortele Armate Conventionale din Europa, solicitand retragerea fortelor ruse de pe teritoriul REPUBLICII MOLDOVA”, a subliniat Jens Stoltenberg dupa intrevederea avuta cu premierul Gaburici, dupa cum a relatat postul public de televiziune de la Chisinau.

CITESTE SI: NICOLAE TIMOFTI l-a desemnat pe CHIRIL GABURICI sa formeze GUVERNUL de la Chisinau 

La randul sau, CHIRIL GABURICI a subliniat interesul autoritatilor moldovene pentru deschiderea la Chisinau a unui oficiu NATO care sa faciliteze dialogul politic si cooperarea dintre REPUBLICA MOLDOVA si Alianta Nord-Atlantica (NATO).

De amintit ca REPUBLICA MOLDOVA este stat neutru, potrivit Constitutiei, dar unii politicieni si experti contesta necesitatea acestei prevederi, mai ales in contextul in care in regiunea din stanga Nistrului stationeaza un contingent militar rus si exista munitie a Federatiei Ruse.

Sursa foto: timpul.md