Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a aterizat la Chisinau VIDEO

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a aterizat, in jurul orei 9, la Chisinau acolo unde va efectua ultima sa vizita oficiala din acest mandat, la invitatia omologului sau Nicolae Timofi.

Traian Basescu efectueaza o vizita oficiala la Chisinau in timpul careia presedintele Romaniei va purta discutii cu omologul sau, cu premierul Iurie Leanca, cu Igor Corman, presedintele Parlamentului, cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca si cu liderii principalelor formatiuni politice.

Traian Basescu si Nicolae Timofti se vor intalni, in jurul orei 10, la resedinta de stat de la Chisinau si de la 11 cei doi vor sustine o conferinta de presa comuna. La 12.05 Basescu se va intalni cu Iurie Leanca, apoi de la 12.55 cu Igor Corman.

Traian Basescu s-a deplasat la Chisinau la invitatia omologului sau Nicolae Timofti, o vizita care ar fi trebuit sa aiba loc in luna februarie a acestui an, dar care a fost amanata din cauza unei operatii suferite de presedintele moldovean.

Vizita lui Traian Basescu a fost criticata dur de fostul presedinte comunist Vladimir Voronin, cel care declara in Parlamentul de la Chisinau ca nu vede rostul acestei invitatii si a acestei vizite, in conditiile in care Basescu este un om care nu a recunoscut limba si statul moldovenesc si nici nu stii cand este treaz sau beat.

Sursa foto si video: rtv.net