Presedintele SUA si-a anulat vizita la Mausoleul Taj Mahal pentru a merge in Arabia Saudita

Presedintele SUA, Barack Obama, asteptat duminica in India alaturi de Michelle Obama, a anulat vizita la Mausoleul Taj Mahal, care era prevazuta marti, urmand, potrivit ziarului Hindustan Times, sa mearga in Arabia Saudita. 

“Vizita lui Barack Obama la Taj Mahal a fost anulata”, a declarat Pradeep Bhatnagar, directorul mausoleului, citat de AFP.

Casa Alba nu a comentat informatiile.

Mondo News iti recomanda si: Obama nu se va intalni cu premierul israelian in cadrul vizitei pe care acesta o face in SUA

Potrivit ziarului Hindustan Times, care citeaza surse guvernamentale indiene, Barack Obama a scurtat vizita in India pentru a se deplasa in Arabia Saudita.

Vicepresedintele SUA, Joseph Biden, se va deplasa oricum in Arabia Saudita pentru a prezenta condoleante dupa moartea regelui Abdullah. La Riyad sunt asteptati si presedintele Frantei, François Hollande, premierul Marii Britanii, David Cameron, si printul britanic Charles.

Citeste si: NOUL REGE AL ARABIEI SAUDITE, RECUNOSCUT PENTRU INTEGRITATEA SA

Barack Obama va fi prezent luni la o defilare militara organizata in New Delhi de Ziua Republicii. Obama va sosi duminica in India, unde va fi intampinat de premierul Narendra Modi.

CITESTE SI: REGELE ABDULLAH al ARABIEI SAUDITE a MURIT