Presedintele suspendat al CJ Hunedoara, MIRCEA MOLOT, a fost declarat INCOMPATIBIL

Mircea Molot, presedintele suspendat al CJ Hunedoara, sub control judiciar

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri definitiv ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Hunedoara, MIRCEA MOLOT, s-a aflat in stare de INCOMPATIBILITATE.

Instanta suprema i-a respins recursul lui MIRCEA MOLOT si a mentinut decizia Curtii de Apel Alba-Iulia din 20 februarie 2013, prin care MIRCEA MOLOT a fost declarat INCOMPATIBIL.

In urma acestei decizii, MIRCEA MOLOT isi va pierde mandatul si nu va mai avea voie sa mai ocupe o functie publica pe o perioada de trei ani.

Citeste si: PNL HUNEDOARA are un nou presedinte INTERIMAR in locul lui MIRCEA MOLOT

In prezent, MIRCEA MOLOT este suspendat din functia de presedinte al CJ Hunedoara, dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru fapte de coruptie, el fiind cercetat in arest la domiciliu.

Potrivit ANI, IOAN MIRCEA MOLOT s-a aflat in stare de INCOMPATIBILITATE in perioada 26 septembrie 2008 — 30 ianuarie 2009, deoarece a detinut, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cat si pe cea de presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor, respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la SC Drumuri si Poduri SA Deva.

Conform prevederilor art. 87, alin. 1), lit. e) si lit. f) din Legea nr. 161/2003, ”functia de (…) presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu: (…) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala, respectiv functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national”.

Citeste si: Mircea Molot, seful CJ Hunedoara, va fi arestat la domiciliu

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani.