Presedintele TRAIAN BASESCU, solicitat sa INTERVINA pentru demolarea CATHEDRAL PLAZA

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) ii solicita printr-un comunicat de presa presedintelui Traian Basescu sa intervina pentru aplicarea legii in cazul cladirii Cathedral Plaza, pentru care instanta e emis o hotarare definitiva si irevocabila de demolare.  

“In toti cei opt ani de lupta pentru apararea Catedralei, Arhiepiscopia s-a bucurat de sprijinul societatii civile si a numerosi reprezentanti de seama ai acesteia. In acest moment facem inca o data apel la presedintele Romaniei, garantul statului de drept, ca sa INTERVINA pentru aplicarea legii. INTERVENTIA sa este cu atat mai necesara cu cat primarul general al Capitalei face demersuri contrare aplicarii legii, tergiversand materializarea deciziei irevocabile a instantelor judecatoresti”, a declarat Ioan Robu, arhiepiscopul mitropolit de Bucuresti.

In comunicat se mai arata ca ARCB i-a mai trimis in ultimii ani presedintelui Traian Basescu mai multe scrisori in legatura cu imobilul Cathedral Plaza, fara a primi insa niciun aspuns.

Citeste si: Dezmembrarea CATHEDRAL PLAZA costa sapte milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de o firma germana

Totodata, in text se mai arata ca, desi se un an si jumatate exista decizie irevocabila de demontare a cladirii Cathedral Plaza, atitudinea reprezentantilor Statului roman nu s-a schimbat cu nimic. “Prin decizia nr. 456/23.01.2013 a Curtii de Apel Ploiesti, sentinta civila nr. 2520/28.06.2012 a Tribunalului Dambovita a fost confirmata ca irevocabila, astfel incat «construirea fara autorizatie valabila, indreptateste la demolare si corespunde unui interes public (…) edificarea imobilului de birouri in imediata vecinatate a celor doua monumente istorice de valoare nationala si universala afecteaza protectia acestor lacasuri de cult» (Catedrala Sf. Iosif si Palatul Mitropolitan), dupa cum arata judecatorii. Cladirea ilegala este inca in picioare, iar decizia de desfiintare nu a fost pusa inca in aplicare de catre autoritatile in drept”, se spune in comunicat.

Citeste si: ONG-urile vor prezenta delegatiei pentru MCV neregulile administratiei bucurestene