Presedintele Ungariei, in vizita in judetul Cluj

Presedintele Ungariei, Ader Janos, si soţia lui, Herczegh Anita, se afla miercuri in judeţul Cluj, dupa ce cu o zi in urma au vizitat mai multe localitati din judetele Covasna si Harghita.

Cei doi au vizitat Castelul Banffy din comuna Bontida si Muzeul din Rascruci, iar dupa-amiaza vor merge la Cimitirul Central (Hazsongard) din Cluj-Napoca si la statuia episcopului Marton Aron din fata Bisericii Romano-Catolice “Sfantul Mihail” din municipiu.

Citeste si: Basescu se intalneste, la Iasi, cu omologul sau moldovean Nicolae Timofti. UPDATE

Clujul este ultima oprire a presedintelui ungar dupa o vizita, zilele trecute, in judetele Harghita si Covasna. La Harghita el a fost intampinat cu palinca si colac secuiesc, potrivit obiceiului zonei. In acest judet el a vizitat monumentul din Pasul Nyerges, unde a fost primit de presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, de primari din judet, dar si de alti o suta de oameni.

Vizita presedintelui maghiar in tara noastra este una private. Astfel, presedintele maghiar nu a avut programate intalniri cu oficialitati in cladiri oficiale ale statului roman sau ale administratiei publice locale. Programul vizitei a vizat obiective si localitati care au legatura cu Revolutia de la 1848. Vizita celor doi a inceput luni dup-amiaza in judetul Covasna.

Sursa foto: pesurse.ro.