PRESEDINTIA aplica o lovitura surprinzatoare SERVICIILOR SECRETE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a avut consultari cu partidele politice pe tema LEGILOR SECURITATII NATIONALE, iar acum vine un nou semnal catre Parlament din partea consilierului prezidential pentru securitate nationala, ION OPRISOR, informeaza Newsro.

Acesta arata ca de la Cotroceni exista suportul pentru infiintarea unei comisii parlamentare dedicata interceptarilor, iar aceasta va avea rolul sa solutioneze plangerile oamenilor care se simt lezati de activitatea de interceptare. Astfel, cei interceptati de SRI, care sunt de parere ca sunt victima unui abuz se vor putea adresa Parlamentului.

CITESTE SI:  CONSULTARILE DE LA COTROCENI: KLAUS IOHANNIS A PREZENTAT CONCLUZIILE DISCUTIILOR. UPDATE

“Normal ca este necesar ca orice autoritate in materia interceptarilor, indiferent in coordonarea carei institutii s-ar afla, sa fie supusa, asa cum sunt si celelalte structuri din domeniul securitatii nationale, controlului civil si democratic exercitat de Parlament. Fie prin intermediul structurilor stabilite printr-un cadru legislativ, asa cum va stabili aceasta comisie parlamentara speciala, fie prin realizarea unei alte comisii speciale organizate in acest scop, al controlului privind activitatea de interceptari”, a declarat ION OPRISOR.

Scopul acestei structuri aflate sub control civil ar asigura un “mecanism de echilibru si control reciproc” intre institutiile statului, dar ar fi si o modalitate de verificare a eventualelor plangeri formulate de cetateni care s-ar putea considera “vatamati nejustificat” de activitatea unei astfel de autoritati in domeniul interceptarilor.

“Ar putea acea terta autoritate sa propuna o masura de reparare a situatiei, de corectie si de sanctionare. Din acest punct de vedere, suntem intru totul de acord ca trebuie sa existe, la nivelul Parlamentului, o astfel de entitate care sa asigure controlul parlamentar asupra interceptarilor”, a precizat consilierul prezidential ION OPRISOR, pentru Newsro.

Sursa foto: jurnalul