Presedintia Romaniei, reactie la declaratia lui Ponta: Niciun membru al Guvernului nu trebuie sa se teama de justitie, daca au respectat legea

Purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea, a adus o serie de precizari legate de afirmatia premierului Victor-Viorel Ponta, de duminica, potrivit careia functionarii statului roman s-ar teme deoarece presedintele Romaniei, Traian Basescu, ar fi dat ordin sa fie anchetati de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

In comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala se atrage atentia ca niciun functionar al statului sau membru al Guvernului nu trebuie sa se teama de justitie, daca stiu ca au respectat legea si se subliniaza, totodata, ca atunci cand se incalca legile si conditiile de privatizare a unor mari companii, atunci nu se vor bucura de protectie in fata institutiilor statului.

“Niciun functionar al statului roman, niciun membru al Guvernului si nici chiar prim-ministrul Guvernului Romaniei nu trebuie sa se teama de justitie daca stiu ca au respectat legea. Daca, insa, vreun functionar, vreun membru al Guvernului sau chiar domnul prim-ministru insusi a incalcat legea, atunci au toate motivele sa fie tematori. Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta trebuie sa inteleaga ca functionarii si inaltii functionari, fie ca vorbim chiar si despre prim-ministrul Guvernului Romaniei, nu se bucura de protectie in fata institutiilor statului atunci cand incalca rigorile legilor si conditiile de privatizare a unor mari companii”, precizeaza Bogdan Oprea.