Pretul benzinei a scazut sub 5 lei pe litru in Bucuresti

Benzina si motorina s-au scumpit din nou

Pretul benzinei a scazut sub 5 lei la benzinariile din Bucuresti, dupa ce timp de patru ani preturile carburantilor a fost in crestere. Daca in ultimii ani, soferii romani s-au obisnuit deja cu preturi care care depaseau 6 lei pe litru de carburant, iata ca acestia au parte si de o veste buna, la inceput de an.

Ieftinirea barilului de petrol a coborat preturile carburantilor si pe piata romaneasca, noteaza Digi 24. Daca la benzinarii pretul carburantilor a scazut sub 5 lei pentru litru, aceasta ieftinire nu se va reflecta prea curand in preturile alimentelor.

Zilele acestea, pretul benzinei era de 4,98 lei la o statie de alimentare din Bucuresti, fiind pentru prima oara in ultimii patru ani cand pretul litrului de benzina coboara sub 5 lei si in Bucuresti.

Citeste si: OPT FIRME DE TAXI DIN BUCURESTI, AMENDATE DE CONSILIUL CONCURENTEI PENTRU O “INTELEGERE TACITA”

Insa nu toate benzinariile au micsorat preturile. Cele situate in zonele centrale din Bucuresti sau pe DN1, cel mai circulat drum din Romania, pastreaza in continuare preturi mai mari de 5 lei. La fel se intampla si in zona Pipera din judetul Ilfov, dar si in Constanta, mai noteaza Digi 24.

Preturi mai mici gasiti in judetele din Moldova. In Bacau, Neamt si Focsani pretul carburantilor a scazut pana la 4,8 lei. Si la Timisoara preturile se invart tot in jurul valorii de 4,8 lei pe litru. Benzina si motorina s-au ieftinit cu aproape 21% in ultima jumatate de an.