Prețul Bitcoin a crescut cu peste 130% de la începutul lui 2019. Ce spun specialiștii

Anul 2018 a fost fără îndoială o perioadă dificilă pentru Bitcoin, care a pierdut aproape trei sferturi din valoarea sa în cursul anului trecut. Și celelalte criptomonede au urmat aceeași tendință semnificativă de scădere în 2018, provocând astfel ceva neplăceri investitorilor care au decis să-și plaseze banii în aceste instrumente volatile.

Însă, până acum, 2019 a fost un an mult mai generos pentru investitorii în criptomonede. În special, luna mai a acestui an s-a dovedit a fi o lună de creșteri excepțional de puternice pentru Bitcoin, urmând o creștere similară cu cea din 2017. De la începutul anului 2019, bitcoin a crescut cu 131,5%, Ethereum cu 104,89%, în timp ce indicele DAX a crescut cu “numai” 14,32%, iar S&P500 cu 12,73%.

În aceeași perioadă prețul petrolului brut WTI, una dintre cele mai populare mărfuri, s-a majorat cu 29,25%, în timp ce prețul aurului a scăzut cu 0,02%. Desigur, cei care au cumpărat criptomonede la începutul acestui an sunt acum mulțumiți de rezultatele excepționale.

“Mișcarea actuală a bitcoin și creșterea zilnică de 10% a valorii sale ne reamintește foarte mult de piața taur a criptomonedelor din 2017, când se puteau obține profituri semnificative în perioade foarte scurte de timp. Cu toate acestea, atunci când ne reamintim de creșterea masivă a prețului bitcoin din 2017, să nu uităm de corecția solidă care a venit în 2018 când mulți dintre cei care au investit în bitcoin la valoarea maximă, și- au pierdut capitalul. Evoluția din următoarele 3 zile ne va ajuta să înțelegem mai bine unde se îndreaptă bitcoin și dacă va dezamăgi din nou sau, dimpotrivă, își va răsplăti investitorii”, spune reprezentantul Aforti Exchange.