Pretul gigacaloriei in iarna 2012-2013 inregistreaza o crestere semnificativa in mai multe orase

Pretul gigacaloriei in 2012-2013 ii sperie deja pe romani. Daca in unele orase tarifele au ramas neschimbate, in altele pretul energiei termice a crescut cu 12 pana la 20 la suta, potrivit Antena 3.

Nu am intrat inca in iarna, insa in multe apartamente se simte deja frigul. Insa cum facturile la intretinere nu se anunta a fi tocmai mici in aceasta iarna orasenii prefera sa indure, decat sa plateasca. Pretul gigacaloriei a crescut cu 12 pana la 20%, iar primariile din multe orase anunta ca nu vor primi bani de subventii. La Braila spre exemplu, pretul energiei termice va fi de este 328,81 lei/gcal, inclusiv TVA, potrivit unei informari prezentata de CET. Subventia acordata de la bugetul local va fi de 82,20 lei/gcal, inclusiv TVA.

La Cluj e cel mai ieftin. Clujenii platesc, in 2012, cel mai mic pret din Transilvania pentru caldura, 165 lei pe giga-calorie. Mai mult vor avea de achitat aradenii. La Arad, gigacaloria costa in aceasta iarna 290 lei, aproape dublu fata de Cluj.

La Sibiu gigacaloria costa circa 265 lei, iar la Baia Mare, cele cateva blocuri si institutii care mai sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire vor plati in aceasta iarna peste 248 lei. La Oradea, locuitorii acestui oras vor plati aproximativ 235 lei pe gigacalorie.

Foto: Mondo News