Prețul la zi al principalelor monede crypto. Ce se întâmplă cu Bitcoin, Ethereum și Ripple

Cele mai importante 20 de criptomonede au raportat pierderi minore sau medii în ultimele zile. Bitcoin (BTC) a depășit, din nou, prețul de 3.850 dolari, conform datelor furnizate de Coin360.

La ora publicării acestei știri, Bitcoin se tranzacționează la prețul de aproximativ 3.858 dolari, potrivit datelor CoinMarketCap. Privind graficul său săptămânal, prețul actual este cu peste 6% mai mic decât 4.142 dolari, prețul cu care Bitcoin a început săptămâna.

Ethereum (ETH) își păstrează prima poziție, fiind cel mai mare altcoin tranzacționat de pe piață, cu un plafon de 14 miliarde de dolari. Cel de-al doilea este Ripple (XRP) cu un plafon de piață de aproximativ 13 miliarde dolari la această oră.

ETH a scăzut cu 2,5% în ultimele 24 de ore, potrivit CoinMarketCap. La această oră, ETH se tranzacționează cu aproximativ 134 USD, după ce a început ziua la 138 USD. În graficul săptămânal, Ethereum a scăzut cu peste 15 procente de la 157 dolari, prețul la care moneda a început săptămâna.

În această săptămână, actualizările rețelei Ethereum din Constantinopol și Sankt-Petersburg au intrat live pe rețeaua principală de la blocul 7,280,000. Ripple a pierdut aproximativ două procente în 24 de ore și are în prezent un preț de tranzacționare de aproximativ 0.315 dolari. În graficul său săptămânal, criptomoneda a pierdut aproape cinci procente de la $ 0.331, prețul cu care XRP a început săptămâna.

În această săptămână, bursa de cercetare Binance a publicat o analiza a bancnotelor interbancare anunțate recent de JPMorgan Chase, argumentând că moneda digitală aduce “o concurență directă minimă” către XRP, deocamdată. Dintre primele 20 de criptomonede, cele care se confruntă cu cele mai notabile pierderi a zi sunt Eos (EOS) și Tron (TRX), ambele în jur de patru la sută.

Capitalul total de piață al tuturor criptomonedelor este în prezent de 130,1 miliarde de dolari – ceea ce reprezintă cu aproximativ 7,5% mai puțin decât 140,6 miliarde de dolari, valoarea raportată acum o săptămână.

Rezervele Federale ale Statelor Unite au în vedere inclusiv prăbușirea pieței Bitcoin în acest an ca fiind unul dintre “riscurile esențiale” care trebuie luate în considerare pentru testele de stres de supraveghere.

În această săptămână, organizația interguvernamentală americană Financial Action Task Force a publicato serie de  linii directoare preliminare pentru criptomonede.