Prețul Bitcoin a înregistrat cea mai bună lună din 2018

Prețul Bitcoin a crescut cu 33% față de dolarul american în aprilie, fiind cea mai bună lună din 2018 pentru cea mai mare crypto monedă din lume.

Datele din indicele prețurilor Bitcoin (BPI) indică faptul că luna mai a început cu un preț foarte bun de 9244,32 dolari – un salt de 33% față de începutul lunii aprilie când Bitcoin era cotat la 6,926.02. Acest lucru marchează cea mai mare creștere a prețului Bitcoin din acest an. Prețul Bitcoin a scăzut, în general, în ianuarie și martie și a crescut doar cu 1,4% în februarie, potrivit datelor BPI.

Într-adevar, Bitcoin a scăzut cu aproape o treime in fiecare dintre lunile negative, scăzând de la 13.860 dolari pe 1 ianuarie la 10.166 dolari pe 1 februarie, si chiar mai drastic – de la 10.309 dolari la putin mai putin de 7.000 dolari – in luna martie. Prețul Bitcoin și-a revenit în ultima lună, însă nu a revenit până la valoarea de 10.000 de dolari, unde a căzut ultima dată la mijlocul lunii martie.

Citește și:  CE POT ÎNVĂȚA INVESTITORII ÎN CRYPTO MONEDE DE LA MILIARDARUL GEORGE SOROS

Acestea fiind spuse, aceste cifre ascund faptul că, cotația a crescut, de fapt, la 17.000 de dolari în ianuarie, înainte de a scădea cu aproape jumătate până la nivelul din 1 februarie. Prețul Bitcoin a ajuns sub $ 6.000 înainte de perioada de revenire, așa cum arată BPI. Cu alte cuvinte, rămâne volatilă de la un an la altul.

În special, volumul de tranzacții al Bitcoin a crescut cu 93% față de luna precedentă, în timp ce numărul tranzacțiilor în afara lanțului prin schimburi a crescut cu 95%. Cu toate acestea, comisioanele au înregistrat un salt semnificativ, în creștere cu 90% în aprilie.

Derivațiile Bitcoin au avut, la rândul lor, o lună pozitivă. Atât CBOE, cât și CME au avut contracte futures similare cu volumul tranzacțiilor în această lună. CBOE a avut mai mult de 18.000 de contracte tranzacționate într-o singură zi pe 25 aprilie. În mod similar, CME a avut mai mult de 11.000 de contracte tranzacționate în ziua respectivă, aproximativ dublul mediei zilnice.