Prețurile acestui gen de servicii vor exploda după starea de urgență! Pentru români va fi un lux

Cabinetele stomatologice au înregistrat pierderi foarte mari, în perioada de stare de urgență împusă în țara noastră. Doar un număr foarte mic de urgențe au fost tratate în acest răstimp, iar după reglementarea situației este mai mult ca sigur că mersul la stomatolog va deveni un veritabil lux pentru românul obișnuit.

Regulile și condițiile de strictă siguranță pentru pacienți impuse de autoritățile române vor afecta costurile acestui gen de servicii este de părere stomatologul Luciana Popa care, într-o intervenție la Antena 3, a dezvăluit că prețurile vor exploda.

„Nu știu care sunt cerințele autorităților, nu sunt accesibile ușor. Activitatea stomatologică se desfășoară în mod diferit, avem activitate de clinică cu rulaj mare de pacienți, cu personal mult și avem și activitatea de cabinet, cel mai des accesată, este vorba de cabinetele mici care sunt răspândite peste tot. Nu putem cere același lucru pentru  ambele locații de desfășurare a activității stomatologice.  Recomandările pe care noi le-am urmărit se referă la activitatea din clinică, care vede mulți pacienți cu urgențe. Cabinetele mici nu vor fi așa. Pacienții care înainte mergeau la cel mai apropiat cabinet, acum nu mai au acest cabinet. Nouă nu ne este clar dacă putem sau nu lucra.

Vrem să discutăm clar despre ce este vorba, dacă ni se cere un cort de triaj în față de exemplu, nu se va putea. Prețurile la măști acum sunt enorme, ceea ce implicit va duce la creșterea prețurilor tratamentelor stomatologice, indiferent dacă este vorba de o urgență sau o manoperă obișnuită.”, a declarat Luciana Popa pentru sursa citată.

”Dacă va trebui să avem aceste echipamente de protecție permanent și să trebuiască să investim și în aparatura de decontaminare a aerului, costurile pentru tratamente vor fi mari. Prețurile ar putea crește de la 300 lei la 1000 lei pentru fiecare prezentare în cabinet a pacientului, fără prețul manoperei. Este foarte mult”, a avertizat medicul stomatolog.

Sursa foto: realitatea