Preturile la apartamentele vechi vor scadea cu peste 30 de procente pana in 2012

“Costurile apartamentelor din blocurile construite inainte de 1989, in Bucuresti, vor scadea cu peste 30% pana in primavara lui 2012”, apreciaza Stefan Dumitrascu, arhitect-sef al sectorului 3, potrivit Mediafax.

“In Capitala, pretul de executie pentru un metru patrat de apartament costa 450-500 de euro, iar atunci cand se tine cont si de valoarea terenului pe care se construieste, un pret fara profit pe metrul patrat de apartament ar fi cam de 600 de euro”, explica Dumitrascu. “Dezvoltatorii ridica pretul insa cu mult mai mult. Daca inca se solicita un pret de 1.000 de euro pe metru patrat pentru un apartament construit, sa zicem, in 1983, estimez ca pana in primavara anului viitor, acelasi apartament, daca va obtine 700 de euro pe metrul patrat, va fi mare lucru. (…)

Proprietarii care vand mult mai scump vor cobori in continuare preturile, pentru ca nu gasesc cumparator la cat cer acum pe ele, iar bancile le bat zilnic la usa si ii preseaza”, sustine arhitectul.Nu acelasi lucru se poate spune despre apartamentele noi, unde reducerile vor fi de mai mica amploare, potrivit lui Dumitrascu.

Foto: Mondo News