Prețurile la biletele de avion au crescut enorm! Unele chiar și cu 600%

Prețurile la biletele de avion au crescut foarte mult în această perioadă. Multe dintre companiile aeriene sunt foarte aproape de a-și relua activitatea dar prețurile la bilete au explodat.

Conform jurnaliștilor de la Forbes, un zbor transatlantic la clasa economic în luna iunie cu Delta Airlines costă 2.126 dolari, iar un bilet la clasa I între Atlanta și Paris costă 7.085 dolari, potrivit Forbes.

Până la data de 15 iunie, cursele aeriene sunt suspendate, însă companiile aeriene au programat deja numeroase zboruri pentru această vară. Delta Airlines, Emirates și Qatar au vândut deja bilete cu destinația Europa.

La rândul său, compania germană Lufthansa împreună cu subsidiarele sale SWISS și Eurowings au stabilit o revenire majoră pentru destinații din întreaga Europă în toată luna iunie.

În luna martie, la debutul pandemiei de coronavirus, în Europa, companiile aeriene vindeau un bilet pentru zborul transatlantic cu 285 de dolari, iar acum biletele comercializate de Delta Airlines costă cu peste 600% mai mult.

Motivul principal al majorării prețurilor la biletele de avion ar putea fi renunțarea la locul din mijloc, care va reduce drastic capacitatea de transport a aeronavelor, undeva pe la 60%. Potrivit asociației globale a liniilor aeriene, IATA, blocarea scaunelor din mijloc va duce la creșteri importante ale prețurilor la nivel mondial. „Față de 2019, tarifele ar trebui să crească dramatic – între 43% și 54% în funcție de regiune – doar pentru a se echilibra”.

Lufthansa este deocamdată singura companie care militează purtarea măștii de protecție, în timp ce Alaska și Delta sunt singurele companii aeriene din SUA care sunt de acord cu blocarea locurilor din mijloc.

Sursa foto: BBC