Prevederile privind IMPOZITAREA BACSISULUI, ELIMINATE de PARLAMENT

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat miercuri – cu 285 de voturi ‘pentru’ si 2 abtineri – eliminarea prevederilor privind bacsisul si emiterea de bonuri fiscale pentru bacsis, informeaza Agerpres. 

Deputatii au adoptat proiectul de Lege privind aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr.8/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative prin care se abroga toate prevederile care tin de bacsis.

Astfel, s-a renuntat la articolul care prevedea ca “bacsisul se justifica prin datele inscrise in documentele emise de aparatele de marcat electronice fiscale si se evidentiaza pe un bon fiscal distinct” si la cel care spunea ca “sumele provenite din incasarea bacsisului se inregistreaza in contabilitate la alte venituri, iar sumele distribuite angajatilor se inregistreaza la suma cheltuielilor iar operatorii economici stabilesc printr-un regulament de ordine interioara daca veniturile din incasarea bacsisurilor raman la dispozitia lor sau constituie o sursa de alte venituri care se distribuie salariatilor’.

CITESTE SI: COMISIA de BUGET a Camerei a ELIMINAT prevederile privind IMPOZITAREA BACSISULUI

Ordonanta mai reglementeaza aspecte referitoare la aparatele de marcat.

“In cazul defectarii aparatelor de marcat electronice fiscale, pana la repunerea in functiune a acestora, operatorii economici utilizatori sunt obligati sa inregistreze intr-un registru special, intocmit in acest sens, toate operatiunile efectuate si sa emita chitante, in conditiile legii, pentru respectivele operatiuni si facturi, la cererea clientului. Obligatia privind inregistrarea operatiunilor efectuate intr-un registru special nu se aplica operatorilor economici care desfasoara activitatea de transport in regim de taxi’, se arata in ordonanta.

CITESTE SI: CCR va discuta in iunie sesizarea Avocatului Poporului referitoare la OUG privind impozitarea bacsisului