Preview 2014: Ce scrie revista americana Tennis despre Simona Halep

Intr-un preview al anului 2014, revista americana Tennis ii acorda un spatiu special Simonei Halep. Analistul Steve Tignor rezuma sezonul Simonei Halep, 22 de ani, amintind ca a urcat de pe locul 47 pe 11 si ca a cucerit sase titluri, doar Williams obtinand mai multe.

Prestigioasa revista americana, citata de Gazeta Sporturilor, mai noteaza ca secretul Simonei Halep sta in mai multa agresivitate pe teren si in savurarea jocului.

“Acum e timpul ca Halep sa adauge mai multa calitate la cantitate”, scrie Tennis. “A fost greu de batut in turnee mai mici, dar nu se poate spune acelasi lucru despre cele majore. Aici ar trebui sa imbunatateasca in 2014”.

Tignor adauga, in final, o parte puternica a Simonei si una care ar putea-o destabiliza.

Intai pozitivul: “Poate ca a cistigat turnee mici, dar a invins nume mari, printre ele Kvitova, Jankovici, Wozniacki. Fiind cap de serie la turneele de Mare slem, va avea ocazia sa o faca iar pe scene mai impozante”.

Apoi indoiala: “Halep a fost vinatorul in 2013. A jucat relaxata, cu putin de pierdut. in 2014 va fi ea cea vinata. Nimeni n-o va mai subestima. Daca nu va mai urca, isi va pierde oare increderea?”, incheie filozofic Tignor. Vom vedea cit de curind.

11 e locul ocupat actualmente de Simona Halep in clasamentul mondial, dupa ce incepuse sezonul pe pozitia a 47-a, iar in mai cazuse pe 64.