Previziune sumbră despre viitor. Elon Musk și Jack Ma știu care va fi cea mai mare problemă a omenirii

Elon Musk, CEO-ul Tesla, și Jack Ma, fondatorul Alibaba, s-au pus de acord când au discutat despre viitoarea cea mai mare problemă a omenirii, informează CNBC.

Musk și Ma s-au întâlnit la Conferința Mondială de Inteligență Artificială care a avut loc la Shanghai și au vorbit despre cea mai mare problemă cu care omenirea se va confrunta în viitorul apropiat, nu vor fi suficienți oameni.

“Majoritatea oamenilor cred ca avem prea mulți oameni pe planetă, dar, de fapt, e o perspectivă învechită. Dacă presupunem că există un viitor generos cu inteligența artificială, cred că cea mai mare problema cu care se va confrunta lumea în 20 de ani este colapsul populatiei. Cea mai mare problemă în 20 de ani va fi colapsul populației. Nu explozia. Colapsul.”, a declarat Elon Musk.

“Sunt absolut de acord. Problema populației va deveni un obstacol major. 1.4 miliarde de oameni în China pare un număr foarte mare, dar cred ca în următorii 20 de ani vom vedea cum această schimbare va cauza probleme mari în China. Și viteza de micșorare a populației se va mări. Ai numit fenomenul un ”colaps”. Sunt de acord cu tine.”, l-a aprobat Jack Ma pe fondatorul Tesla.

“Da, un colaps accelerat! Replica obisnuita e “Ei, bine, dar ce zici de imigratie?” si eu ma gandesc “De unde?””, a completat Musk.

Elon Musk și Jack Ma s-au pus de acord asupra faptului că fenomenul prăbușirii populației mondiale va avea loc în următoarele două decenii, în ciuda faptului că experții sunt de părere că acest proces se va produce mult mai târziu. În prezent, rata de fertilitate la nivel global este 2.5 și expertii se așteaptă ca aceasta să scadă până la 1.9 până în 2100.

Pentru viitor, experții cred că Africa va fi singura regiune globală unde se va observa o creștere considerabilă a populației până în 2100. Populațiile din Europa și America Latină vor scădea, pe când populația Asiei va crește până în 2055, după care va începe să scadă, potrivit Centrului de Cercetare Pew.

Sursa foto: BBC