PREVIZIUNE SUMBRA pentru PONTA in RAZBOIUL cu IOHANNIS: Slugile se dau de ceasul mortii…

ION CRISTOIU analizeaza, in ultimul editorial postat pe blogul personal, ce s-ar putea intampla si ce ar urma sa fac KLAUS IOHANNIS dupa ce VICTOR PONTA a reusit sa ramana in scaunul de premier, desi i s-a solicitat DEMISIA insistent.

ION CRISTOIU este de parere ca normal ar fi ca IOHANNIS sa se impace cu situatia ca nu a putut sa il schimbe pe VICTOR PONTA din fruntea Guvernului, dar estimeaza ca seful statului nu este un astfel de Presedinte.

Editorialul lui ION CRISTOIU in varianta integrala:

”Vineri, 5 iunie 2015, dupa Declaratia de presa de la Cotroceni, KLAUS IOHANNIS a dat un interviu TVR in care ne asigura ca peste o zi, doua, VICTOR PONTA va DEMISIONA:

„Realizator: Si VICTOR PONTA v-a acceptat argumentele? V-a spus macar ca se va gandi la aceasta solicitare?

KLAUS IOHANNIS: Mi-a spus ca se va gandi, se va sfatui probabil cu colegi din partid si va lua, in consecinta, o decizie. Eu cred si sper ca decizia sa fie demisia.

Realizator: Cred ca o informatie de ultima ora ne spune ca premierul a declarat deja ca nu va demisiona.

KLAUS IOHANNIS: Asta ramane de vazut. Aceste declaratii la cald, sau la fierbinte, putem sa spunem, in aceasta situatie, trebuie luate cu o anumita rezerva. Eu sunt convins ca este nevoie de o zi sau doua in care lucrurile se decanteaza, se clarifica si sper in cursul saptamanii viitoare sa avem un deznodamant al acestei etape din criza politica.”

Ei bine, au trecut deja nu o zi, nu doua, ci 10 zile.

VICTOR PONTA n-a DEMSIONAT.

Parlamentul nu i-a ridicat imunitatea, pentru ca presedintele sa-l poata suspenda.

Vineri, 12 iunie 2015, Parlamentul a respins Motiunea de cenzura.

CITESTE SI: ION CRISTOIU il CHESTIONEAZA DUR pe KLAUS IOHANNIS: De ce-ai venit la COTROCENI? 

La un dialog cu Catalin Striblea, la B1 Tv, am simtit nevoia sa-mi exprim uluirea fata de cererea oficiala adresata de Klaus Iohannis lui Victor Ponta de a demisiona, pentru ca a fost convocat la DNA.

Si daca Victor Ponta nu demisioneaza – am intrebat eu – cum va iesi din asta Klaus Iohannis, cel care crede despre el ca-i un Imperator fata de care noi, supusii, de la premier si pina la ziarist, trebuie sa ne intrecem in temenele?

Va amintiti secventa cu paltonul de pe aeroportul din Paris?

Pentru ca aghiotantul nu fusese linga el ca sa-i ia paltonul, Klaus Iohannis si-a iesit din sarite atit de tare c-a trintit paltonul pe capota in chip ostentantiv. Daca ar fi fost pe vremea grofilor i-ar fi ars doua palme aghiotantului, considerat de el un soi de ordonanta.

Un astfel de presedinte nu risca sa-i ceara demisia lui Victor Ponta, daca liderii PNL si liderii Binomului SRI-DNA nu-i garantau ca Victor Ponta va demisiona in citeva zile.

Pe ce-au pariat autorii loviturii de stat?

Pe o presiune infernala la care ar fi fost supus Victor Ponta in zilele urmatoarea prin:

Cererea adresata de a demisiona din parte unor ambasadori care, sfidind normele diplomatice, se implica in batalia politica interna de o parte sau de alta.

Asa cum s-a vazut, Comunicatele ambasadelor de serviciu in astfel de cazuri au fost prudente in Scandalul Victor Ponta.

Scoaterea oamenilor in strada, dupa reteta Diversionista dintre cele doua tururi. Ca si intre cele doua tururi, prin intermediul Realitatii tv si a site-urilor de casa ale Binomului SRI-DNA, amploarea manifestatiilor ar fi fost exagerata in chip isteric.

Asa cum s-a vazut nu s-a reusit scoaterea in strada nici macar a neamurilor celor care conduc PNL.

Diversiunea Ioan Rus. S-a pariat pe faptul ca VICTOR PONTA nu-i va cere DEMISIA. Ar fi urmat un scandal public atit de mare, incit pina la urma VICTOR PONTA si-ar fi dat DEMISIA.

Ce face acum KLAUS IOHANNIS?

Normal ar fi sa se impace cu situatia.

Daca ar fi un adevarat presedinte, altfel spus, daca ar fi un veritabil Barbat de stat, unul dintre aceia care se gindeste mai intii la tara si apoi la vanitatile sale ranite, asa ar proceda.

Pina la urma, VICTOR PONTA va pleca de la Palatul Victoria.

Important e sa nu plece cu pretul unei Crize politice de proportii, care sa puna la indoiala grav stabilitatea tarii.

Eu insa nu cred ca KLAUS IOHANNIS e un astfel de presedinte.

CITESTE SI: Cine vrea sa-l “LICHIDEZE” pe VICTOR PONTA. Modul “HALUCINANT” in care DNA a pregatit dosarul 

E de presupus ca s-a suparat mai rau decit in cazul cu paltonul pe slugile care i-au garantat ca VICTOR PONTA.

Slugile cu pricina se dau de ceasul mortii sa nu-l supere pe noul Stapin, obsedate cum sunt sa supravietuiasca in functii babane dupa plecarea Fostului.

Asa ca slugile sunt in stare de orice pentru a-l debarca pe VICTOR PONTA.

Chiar cu pretul unor abuzuri incredibile”, conchide ION CRISTOIU pe blogul personal.

Sursa foto: evz.ro