PREVIZIUNILE lui MIRCEA GEOANA pentru 2016

MIRCEA GEOANA, presedintele PSRo, a afirmat in cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” difuzata de postul Realitatea TV ca pentru 2016 anticipeaza un razboi pe cale larga in Irak si Siria, continuarea valului de imigranti, slabirea mainii de fier al Angelei Merkel si o America mai preocupata de politica interna, in conditiile in care 2016 este si ultimul an al presedintelui Obama.

„Sunt pusee de instabilitate si zone de conflict la nivelul intregii planete. Vedem o Rusia destul de agresiva, care dupa ce a pus piciorul in Crimeea a ajuns si in Orientul Mijlociu”, a spus MIRCEA GEOANA, explicand ca situatia aceasta afecteaza Occidentul.

CITESTE SI: GEOANA: ROMANIA ARE NEVOIE DE UN NOU PROIECT DE TARA SI DE UN SUFLU PROASPAT

„Ceea ce se vede foarte putin este cum intreaga planeta se reazeaza. Vom aveam o perioada lunga de conflicte si instabilitate monetara”, a mai afirmat fostul ministru de Externe. „Romania nu isi poate permite sa fie slabita sau neatenta la ceea ce se intampla la nivel mondial”, a mai spus acesta.

MIRCEA GEOANA a explicat ca Romania trebuie sa fie atenta in 2016 la doua lucruri. In primul rand, incepand cu 1 ianuarie, Ucraina intra cu acte in regula in zona libera de schimb a Europei. „Granita se muta de pe Prut, nu mai suntem frontiera economica. Trebuie sa ne inarman firmele noastre sa treaca Prutul, sa devenim o poarta de schimb”, a completat MIRCEA GEOANA.

De asemenea, in al doilea rand, tot de la 1 ianuarie incepe sa iasa de sub embargoul si sanctiunile economice care i-au fost impuse. „Iata doua piete mari, pe care putem sa ne impunem”, a detaliat fostul ministrul de Externe.

„Istoria nu mai are rabdare cu acele tari care nu isi apara interesele”, a mai spus MIRCEA GEOANA.

Sursa foto: realitatea