Pricopie: Numarul STUDENTILOR din Romania este prea MIC

Ministrul Educatiei, REMUS PRICOPIE, a declarat, miercuri, ca Romania are un numar mult prea mic de STUDENTI si nu va putea atinge, in 2020, tinta UE de 40% populatie cu STUDII SUPERIOARE in randul celor cu varste intre 30 si 34 de ani.

Prezent la deschiderea anului universitar la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), PRICOPIE a declarat ca in universitatile din Romania sunt in jur de 500.000 de STUDENTI, iar rata de angajare a absolventilor de STUDII SUPERIOARE este la cel mai inalt nivel din ultimii ani.

Citeste si: SNSPA DESCHIDE ANUL UNIVERSITAR INTR-UN NOU SEDIU

“In acest an, avem cel mai scazut nivel de somaj si cel mai crescut nivel de absorbtie a absolventilor de STUDII SUPERIOARE”, a spus demnitarul.

Pe de alta parte, PRICOPIE a aratat ca numarul de studenti din Romania este “mult prea mic”.

“Din punctul meu de vedere, si nu doar din punctul meu de vedere, pentru ca statisticile europene ne arata ca numarul de STUDENTI in Romania este mult prea mic. Media la nivelul UE ar trebui sa ajunga la 40 la suta la nivelul lui 2020 (procentul celor cu STUDII SUPERIOARE din populatia de 30-34 de ani). Romania, din pacate, nu va atinge acest nivel, si avem un target de 26 la suta in 2020, in conditiile in care, astazi, nivelul este de 20 la suta”, a spus ministrul.

PESTE 450.000 DE STUDENTII INCEP MIERCURI NOUL AN UNIVERSITAR

Sursa foto: ziarulunirea.ro