Prim-ministrul rus DMITRI MEDVEDEV, in vizita in CRIMEEA

Prim-ministrul rus DMITRI MEDVEDEV se deplaseaza in CRIMEEA duminica pentru a sublinia autoritatea Moscovei asupra peninsulei anexate in martie, in timp ce ucrainenii voteaza pentru a-si alege noul presedinte, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

In cursul vizitei sale de doua zile, premierul MEDVEDEV se va duce duminica la Biroul de imigrare din orasul Sevastopol, unde rezidentilor locali li se vor elibera pasapoarte rusesti, a indicat serviciul sau de presa intr-un comunicat.

Luni, seful guvernului rus va vizita tabara Artek, celebru centru de vacanta pentru copii la malul Marii Negre, deschis in 1925 in epoca sovietica, care a primit mii de tineri sovietici si straini.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN: Revenirea Crimeei la Rusia restabileste “adevarul istoric”. VIDEO

Tabara, care se intinde pe 208 hectare, s-a deteriorat si autoritatile ruse intentioneaza sa o reabiliteze, acesta fiind unul dintre numeroasele proiecte de investitii anuntate pentru regiune dupa anexare.

MEDVEDEV a mai fost in CRIMEEA la sfarsitul lunii martie, efectuand prima vizita a unui lider rus de rang inalt dupa alipirea peninsulei din sudul UCRAINEI la RUSIA.

Citeste si: UCRAINA: Doar 15% dintre cetatenii din CRIMEEA ar fi votat in favoarea anexarii la Rusia

Presedintele rus VLADIMIR PUTIN a asistat la celebrarea Zilei Victoriei, in 9 mai, in regiune, afirmand ca revenirea CRIMEEI sub autoritatea RUSIEI restabileste un adevar istoric.

Sursa foto: newscom.ua