Prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Gheorghieni, retinut pentru luare de mita

Prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Ghoergheni, Majeczki Izabella, a fost retinut, magistratul fiind acuzat de fapte de coruptie. In sarcina prim-procurorului s-au retinut doua infractiuni de luare de mita si instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, se arata intr-un comunicat al DNA.

Majeczki Izabella a pretins si a primit, in cursul anului 2011, prin intermediar, de la doua persoane cercetate intr-un dosar penal, ovine si bovine (doua vaci, trei oi si doi miei), in valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, in schimb, sa isi exercite atributiile de prim-procuror, astfel incat persoanele cercetate sa beneficieze de o solutie favorabila in dosarul penal in care erau cercetate pentru infractiuni cu violenta.

Pentru a ascunde infractiunea de luare de mita, inculpata Majeczki Izabella a instigat si a ajutat o persoana sa contrafaca, la data de 14 august 2013, in doua exemplare, un inscris in care a consemnat, neconform adevarului, ca a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita, mai arata procurorii.

In perioada 26 august-septembrie 2013, Majeczki Izabella i-a solicitat unui om de afaceri sa inlesneasca obtinerea, de catre societatea comerciala detinuta de concubinul ei, a unei lucrarii de constructii, in vederea obtinerii unor foloase materiale. In schimb, Majeczki Izabella i-a promis omului de afaceri ca va face demersuri astfel incat sa fie urgentata solutionarea unui dosar penal constituit ca urmare a plangerii omului de afaceri.

La data de 26 august 2013, in schimbul ajutorului promis, Majeczki Izabella a primit de la omul de afaceri o sacosa ce continea produse alimentare.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat efectuarea perchezitiilor domiciliare si masura retinerii si a arestarii preventive a prim-procurorului.

Majeczki Izabella urmeaza sa fie prezentata la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Sursa foto: pressalert.ro