PRIM-PROCUROR din Orsova, retinut de DNA

PRIM-PROCURORUL Parchetului Judecatoriei Orsova, doi SEFI de POLITIE si un om de afaceri au fost RETINUTI pentru trafic de inluenta, luare de mita si cumparare de influenta, totodata fiind pusa in miscare actiunea penala fata de Constantin Popescu, arestat preventiv in dosarul lui ADRIAN DUICU.

Astfel, potrivit unui comunicat remis, miercuri, de DNA, PRIM-PROCURORUL Parchetului de pe langa Judecatoria Orsova, Carmen Sirboiu, ridicata marti de la domiciliul sau din Drobeta Turnu Severin, a fost RETINUTA in cursul zilei de miercuri pentru luare de mita, trafic de influenta, instigare la infractiunea de abuz in serviciu, in scopul obtinerii, pentru altul, de foloase necuvenite si instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Citeste si: CSM, AVIZ FAVORABIL PENTRU ARESTAREA UNUI PRIM-PROCUROR

Totodata, procurorii l-au RETINUT pentru 24 de ore pe COMISARUL SEF Ion Ianosi, care detine functia de sef al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, pentru doua acuzatii de luare de mita.

In acelasi dosar a fost RETINUT SUBOFITERUL de politie Ionut Fister, seful Politiei Rutiere Orsova, acuzat de luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii, pentru altul de foloase necuvenite, procurorii DNA retinand in cazul sau si doua infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

In aceeasi cauza, Viorel-Sorinel Duducea, administrator al SC Via Vita SRL si SC Via Vita Constructii SRL, supranumit si “regele asfaltului din Mehedinti”, a primit ordonanta de RETINERE pentru cumparare de influenta si dare de mita.

De asemenea, DNA arata ca a fost pusa in miscare actiunea penala fata de omul de afacei Constantin Popescu, fostul sef al Organizatiei PSD Orsova, care se afla in arest preventiv din 2 aprilie 2014, in dosarul de coruptie in care sunt arestati si presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, dar si fostul sef al Politiei Mehedintene, Stefan Ponea.

Citeste si: UPDATE. CODRUT SERES, AREST LA DOMICILIU. CERERE FACUTA DE PROCURORII DIICOT

In dosarul in care marti dimineata au fost facute opt perchezitii in Orsova si Drobeta Turnu Severin, Constantin Popescu este acuzat de trei infractiuni de dare de mita, dar si de instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite.