Prima bancnotă din România cu chipul unei femei! Ce valoare are

Banca Națională a României va lansa în această toamnă prima bancnotă pe care se va afla chipul unei femei. Este vorba despre o ediție care o celebrează pe Ecaterina Teodoroiu.

Portretul eroinei din Primul Război Mondial se va regăsi pe o bancnotă de 200 de lei. Europarlamentarul Corina Crețu a anunțat pe Facebook că Banca Națională a României va lansa, în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei.

”Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă- să sperăm, după multe amânări- Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării. Acest succes se leagă de numele Janinei Nectara, care, cu eforturi și multă perseverență, a inițiat și susținut campania “Femei pe bancnote”- grație căreia Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnota de 200 de lei celebrând-o pe Ecaterina Teodoroiu.

Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei”, a scris Corina Crețu.

Ecaterina Teodoroiu (1894- 1917) a fost o cercetașă și participantă la Primul Război Mondial, unde a murit la sfârșitul bătăliei de la Mărășești luptând în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române.

Sursa foto: facebook