Prima Casa 2014: Vezi modificarile aduse la program

Programul Prima Casa continua si in 2014, fondurile totale alocate insumand 1,87 de lei. O modificare importanta este aceea ca in program se pot inscrie si alte banci.

Guvernul a decis ca garantiile care au ramas nealocate anul trecut safie acordate in acest an, impreuna cu o suplimentare de alte 1,2 miliarde de lei.

Conform Hotararii pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casa, aprobate marti de Guvern, este prevazuta utilizarea cu prioritate a sumelor din plafonul pe 2013.

Astfel, au prioritate sumele care nu au fost alocate din plafonul pe 2013, respectiv 22 de milioane de lei si 196 de milioane de lei pentru Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), cat si de sumele alocate bancilor, dar neutilizate, respectiv 158 de milioane de lei si 301 milioane de lei pentru ANL.

De asemenea, actul normativ prevede posibilitatea inscrierii in program si a altor banci.

“Avand in vedere solicitarile repetate ale unor banci de a intra in programul Prima casa precum ING, Banca Comerciala Feroviara, Banca Marfin ca si ale unor IFN – uri, Credit coop, Imocredit, se propune largirea sferei imprumutatorilor,” se arata in nota de fundamentare a proiectului de Hotarare de Guvern.

Foto: dombeza.com