Prima Casa: Fonduri suplimentare pentru programul Prima Casa

BCR a primit fonduri suplimentare pentru derularea programului Prima Casa, dupa ce volumul total al solicitarilor de credite depuse a ajuns sa depaseasca semnificativ suma pe care BCR o mai are la dispozitie, precizeaza banca intr-un comunicat de presa.

Astfel, Banca Comerciala Romana a primit o suplimentare de 45 milioane de euro pentru programul Prima Casa. Reprezentantii bancii sustin ca optiunea BCR de a continua creditarea in cadrul programului Prima Casa in moneda nationala urmeaza atat recomandarile BNR cu privire la incurajarea creditarii in lei, cat si dorintele clientilor, ale caror solicitari de creditare in moneda nationala sunt tot mai numeroase.

“Numarul cererilor s-a mentinut intr-un ritm constant de la inceputul anului, astfel ca volumul total al solicitarilor de credite depuse a ajuns sa depaseasca semnificativ suma pe care BCR o mai are la dispozitie. (…) Optiunea noastra de a continua creditarea in cadrul Programului Prima Casa in moneda nationala urmeaza atat recomandarile BNR cu privire la incurajarea creditarii in lei, cat si dorintele clientilor, ale caror solicitari de creditare in moneda nationala sunt tot mai numeroase, pe fondul unei tot mai mari popularizari a riscului valutar asumat in cazul imprumuturilor in alta moneda decat cea in care realizeaza venitul”, a declarat seful departamentului Credite garantate in cadrul BCR, Ioana Mihai, potrivit unuin comunicat de presa.BCR a acordat, de la inceputul programului Prima Casa, circa 30.000 de credite in valoare de 1,2 miliarde euro.

Clientii care au beneficiat de credite prin programul Prima Casa 4 sunt in general barbati cu varste intre 25 si 34 de ani, care au contractat imprumuturi pe 30 de ani. Bucurestiul este cea mai activa regiune pentru creditele derulate prin Prima Casa, cu o cota in crestere de la 36% in prima etapa a programului la 45% in etapa a patra. Urmatoarele cele mai active judete sunt Timis, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov si Sibiu.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana care doreste sa achizitioneze o locuinta prin programul Prima Casa sunt urmatoarele: sa nu aiba deja o locuinta sau sa aiba maxim o locuinta cu suprafata utila sub 50 de metri patrati; sa aiba un avans de minim 5%. De precizat ca banca accepta pana la trei coplatitori.

Foto: Mondo News