Prima Casă. Percheziții la sediul Fondului Național de Garantare! Reacția instituției

Percheziţiile efectuate joi de procurorii Parchetului General au loc la Fondul de Garantare a Creditelor, în legătură cu programul “Prima casă”. Purtătorul de cuvânt al Fondului de Garantare a Creditelor a confirmat că are loc percheziții la această oră și a precizat că se asigură tot sprijinul pentru „buna desfășurare a acestei acțiuni de investigație”.

„Acțiunea vizează cercetarea unor potențiale infracțiuni, dar noi suntem transparenți și asigurăm tot sprijinul pentru buna desfășurare a acestei acțiuni de investigație. Asigurăm în acest moment întreg fluxul operațional pentru derularea activității noastre pentru implementarea programelor și proiectelor aflate în derulare. Activitatea se desfășoară normal și programul „Prima Casă” se desfășoară în continuare. (…) Acordăm tot sprijinul necesar pentru buna derulare a acestei acțiuni”, a transmis purtătorul de cuvânt al Fondului de Garantare a Creditelor.

„Actele procedurale efectuate astăzi, 19.07.2018, la sediul FNGCIMM, de către organele abilitate ale statului, fac parte din cadrul unei investigații complexe, specializate. Investigația vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în desfășurarea activității FNGCIMM, fiind vizată o perioadă de timp de câțiva ani. Anchetă este în momentul de față în plină desfășurare.

Având în vedere limitele de comunicare publică pe această temă, impuse de specificul acțiunii, dorim să-i asigurăm pe clienții și partenerii FNGCIMM că obiectivele strategice, proiectele și programele aflate în derulare se vor desfășura conform graficelor stabilite”, arată comunicatul instituției.

Procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R fac joi dimineaţă 23 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, la sediul unei instituţii de interese public şi la domicilii ale angajaţilor, într-un dosar de corupţie instrumentat de Parchetul  de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Au fost emise mandate de aducere pentru opt persoane, suspecte în acest dosar, iar 60 de martori ar urma să fie audiaţi.

Sursa foto: realitatea