Prima companie de tranzacționare a crypto monedelor din New York a primit BitLicense

Genesis Global Trading, o filială a grupului Digital Currency, a primit BitLicense de la Departamentul de Servicii Financiare din New York (DFS), se arată într-un comunicat de presă.

După ce BitLicense a devenit necesară pentru toate firmele de tranzacționare a crypto monedelordin New York în august 2015, un val de companii crypto a părăsit statul, deoarece erau în imposibilitatea de a se conforma noilor cerințe de reglementare stricte.

Genesis, care este prima firmă de tranzacționare a crypto monedelor cu sediul în New York, care operează acum cu BitLicense și a cincea companie globală care o primește, va putea să tranzacționeze în Bitcoin, Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Numerar (BCH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) și Zcash (ZEC). În comunicatul de presă se menționează că Genesis a comercializat în 2013 cripte în valoare de cîteva miliarde de dolari.

Citește și: CE ESTE UN PORTOFEL CRYPTO? EXPLICAȚII RAPIDE PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Înainte de a primi BitLicense, Genesis a funcționat în conformitate cu o dispoziție specială din partea DFS, care le permitea totuși să se tranzacționeze crypto monede în statul New York. CEO-ul Genesis Global Trading, Michael Moro, a declarat în comunicatul de presă că “deși am operat în ultimii ani în conformitate cu o dispoziție privind siguranța portuară, decizia de astăzi este un important pas înainte și reafirmă măsurile robuste de conformitate pe care le-am adoptat ca partener comercial stabilit. “

Aplicația Square Cash, care a inclus o opțiune Bitcoin încă din ianuarie, lucrează în prezent la obținerea unui BitLicense pentru a opera în New York. Aplicația a adăugat Wyoming la lista sa de state care permiteau opțiunea crypto la jumătatea lunii martie, dar fără New York, Georgia și Hawaii.