Prima editie a JOCURILOR EUROPENE a inceput la BAKU. PONTA, prezent la CEREMONIA de DESCHIDERE

Prima editie a Jocurilor olimpice Europene a inceput, vineri, la Baku, in capitala Azerbaidjanului, o competitie multisport la care vor participa circa 6.000 de sportivi, dintre care 147 din Romania, si care se va incheia pe 28 iunie, scrie Agerpres. Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku. 

Dintre toti liderii politici europeni, la festivitatile din Azerbaidjan s-au afisat numai presedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukasenko, presedintele Belarusului, si Recep Erdogan, presedintele Turciei. Liderii UE au boicotat ceremonia, cu exceptia Printului Albert de Monaco, informeaza Adevarul.

CITESTE SI: IMAGINI SOCANTE Trei sportive LOVITE in plin de un AUTOBUZ la Jocurile Europene de la BAKU

La ceremonia de deschidere, desfasurata pe Stadionul Olimpic din Baku, la care a asistat si premierul Victor Ponta, portdrapelul Romaniei a fost Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir in 2012, la Jocurile de la Londra. Romania va participa cu o echipa care cuprinde 147 de sportivi, 83 de baieti si 64 de fete, care se vor intrece la 22 de discipline sportive. Seful de misiune al Romaniei la Jocurile Europene de la Baku va fi Alexandru Epuran, iar Florin Gurbanescu va fi adjunct al sefului de misiune. 

Peste 6.000 de sportivi se vor intrece la 30 de discipline sportive la Baku, competitiile fiind gazduite de 18 baze sportive, urmand sa se acorde 253 de medalii de aur. Si-au anuntat participarea sportivi din cele 50 de comitete olimpice europene. Programul cuprinde 16 sporturi olimpice si patru non-olimpice, disciplinele care vor oferi calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 fiind tir cu arcul, atletism, box, ciclism, judo, tir sportiv, inot, tenis de masa, taekwondo, triatlon, volei si lupte.

 Sursa foto www.agerpres.ro