Prima IMAGINE a lui ISUS HRISTOS descoperita de arheologi. Cum arata MANTUITORUL? FOTO SI VIDEO

Portretul lui a fost duplicat de nenumarate ori in biserici, pe icoane sau in diverse lucrari de arta, insa acum o echipa de cercetatori spanioli crede ca a gasit una din cele mai vechi IMAGINI cu ISUS HRISTOS.

DESCOPERIREA EPOCALA a fost facuta in orasul egiptean Oxirinc. ARHEOLOGII de la Universitatea din Barcelona si Societatea Catalana de Egiptologie, condusi de cercetatorul Josep Padro, au excavat zona timp de doua decenii. In tot acest timp, ei au indepartat in jur de 45 de tone de roca si moloz pana ce au ajuns la pretioasele comori.

Citeste si: OAMENI CARE S-AU INTORS DIN IAD SI EXPERIENTELE LOR INCREDIBILE. GALERIE FOTO

Astfel, specialistii au gasit mai multe morminte, despre care se presupune ca au apartinut unui scrib din secolul VI-VII, precum si mai multor preoti. Aici, printre alte picturi copte, ARHEOLOGII au gasit IMAGINEA unui barbat tanar cu par carliontat, imbracat intr-o tunica scurta, ce pare a binecuvanta pe cineva. 

Descoperirea a fost catalogata de Josep Padro ca fiind exceptionala. “Ar putea fi una dintre cele mai vechi reprezentari ale lui ISUS HRISTOS”, a declarat doctorul Padro, citat de publicatia spaniola La Vanguardia.

Citeste si: DOVADA VIE CA DUMNEZEU EXISTA. IMAGINILE ASTEA TE VOR EMOTIONA PANA LA LACRIMI. FOTO SI VIDEO

Acum, ARHEOLOGII lucreaza pentru a traduce inscriptiile care inconjoara portretul de pe peretii criptei rectangulare. Structura subterana este lunga de opt metri si adanca de patru metri. Acum, responsabilitatea pentru situl arheologic a fost preluata de autoritatile egiptene, insa creditul pentru descoperirea epocala va fi atribuit ARHEOLOGILOR.

Sursa foto si video: wallsave.com, dailymail.co.uk, youtube.com