Prima intalnire informala referitoare la Centrul Cultural European Favorit va avea loc vineri

Primaria Sectorului 6 organizeaza, vineri, prima intalnire informala a Comisiei Consiliului Local (CL) Sector 6 de analiza si verificare in vederea elaborarii planului de management pentru ”Centrul Cultural European Favorit”.

Reuniunea va avea loc incepand cu orele 16:30, la sediul din Calea Plevnei 147-149. Este prima intalnire de lucru intre Comisia Consiliului Local Sector 6 de analiza si verificare in vederea elaborarii planului de management pentru “Centrul Cultural European Favorit”, reprezentanti ai Grupului Initiativa Favorit si alti factori interesati.

Comisia de analiza este formata din consilierii locali Sorin Stan, Niculae Bordei, Manuel Avramescu, Valeria Iacobescu, Florentina Gaspar, Orhei Oliviu si directorul Centrului Cultural European Sector 6, Cosmin Teleasa. 

Citeste si: Ai loc de parcare in Sectorul 6? Intra aici si vezi ce trebuie sa faci

La intalnire sunt invitati si membrii comunitatii Sectorului 6, ai societatii civile, cei ai Grupului de Initiativa Favorit, ai Grupului CeRe si cei ai Grupului Callatis. Potrivit comunicatului transmis la redactie, vor avea loc discutii legate de realizarea si obiectivele Centrului Cultural European „Favorit”.

“Un astfel de centru cultural poate reprezenta sansa unui viitor Sergiu Celibidache, Constantin Brancusi sau Nicolae Tonitza. Este esential ca acest proiect sa raspunda unor nevoi diferite, sa poata atrage atat pitici de gradinita, cat si persoane de varsta a treia, cu posibilitati materiale reduse. In acelasi timp, trebuie sa atraga interesul unor manifestari culturale si personalitati din domeniu de prim rang. Cultura are darul de a sterge granite poate mai eficient decat orice alt demers. Prin simpla prezenta a actului cultural in acest spatiu o intreaga comunitate, careia i se adreseaza si care il consuma, nu va mai apartine unui cartier, sector sau oras. Comunitatea se va putea conecta si va putea trai intr-un spatiu care nu are granite. Nici macar europene”, spunea primarul Sectorului 6, Rares Manescu, despre proiectul Centrul Cultural European Favorit.

Reamintim ca joi, 30 ianuarie, in sedinta ordinara a Consiliului Local Sector 6 a fost alocata suma de doua milioane lei pentru consolidare, extindere si modernizare, inclusiv consultanta, a Cinematografului Favorit.