Prima reactie de la Cotroceni despre o posibila gratiere a lui Gigi Becali

A aparut prima reactie oficiala de la Cotroceni cu privire la arestarea si posibila gratiere a lui Gigi Becali. Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca este dreptul lui Becali sa ceara gratierea, insa acest lucru nu il decide pur si simplu presedintele.

Procedura gratierii este complicata, ipotetica, sustine Sebastian Lazaroiu, ca reactie la declaratia deputatului Gigi Becali, potrivit careia nu exclude o cerere de gratiere catre presedintele Traian Basescu.

“Nu o sa ma pronunt pe o chestiune ipotetica. Sigur, e dreptul oricarei persoane condamnate sa ceara aceasta gratiere, dar e o intreaga procedura care trebuie urmata. Repet, asta-i o declaratie de intentie, n-am vazut inca cererea de gratiere”, a declarat Lazaroiu la RFI.

Consilierul prezidential precizeaza ca “se face o analiza, e o procedura complicata cu gratierea, nu decide pur si simplu presedintele, asa ca e Gigi Becali sau ca e X sau e Y! Se fac niste analize, e un dosar intreg acolo, se iau niste avize si in final, sigur, presedintele e cel care decide. Dar e greu de analizat parcursul asta, inainte sa stii ce contine dosarul respectiv”.

Asculta mai jos declaratia lui Sebastian Lazaroiu despre gratierea lui Gigi Becali (preluare RFI).

Gigi Becali, despre gratierea sa: Un act crestinesc ti-e rusine sa-l ceri?

Gigi Becali a declarat luni, dupa anuntul privind condamnarea sa la trei ani de inchisoare, ca nu exclude varianta de a cere presedintelui Traian Basescu sa il gratieze.

“Pai, prima data, la asta m-am gandit”, a spus Becali jurnalistilor, care apoi l-au intrebat daca va sta la dispozitia lui Basescu, desi s-a declarat impotriva sa. “Dar de ce sa nu? Si care e treaba? Ce, mi-e rusine? Mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act crestinesc, ti-e rusine sa-l ceri? Sau ce, daca-l face, un act crestinesc, ii e rusine? (…) Toate demersurile pe care le pot face, smerenie, orice, le voi face, pentru ca sa fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele daca cer! Se poate? E legal? Se intampla sa ceri presedintelui gratierea? Eu o cer. Vrea – bine, nu vrea sa o dea – iar bine”, a spus, ieri, Gigi Becali.

Becali, condamnat in dosarul schimbului de terenuri cu MApN

Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.

Gigi Becali va sta in celula din penitenciarul Rahova, pentru 21 de zile, cu Dumitru Cioflina si Victor Babiuc, ceilalti condamnati cu executare in acelasi dosar. Dupa examenul medical, acestia vor fi transferati, iar Gigi Becali va ajunge la penitenciarul Jilava.

Suporterii Stelei il sustin la inchisoare

Un grup de suporteri ai Stelei vor merge la inchisoare pentru a-si arata sustinerea fata de Gigi Becali, transmit televiziunile de stiri. Din grupul de suporteri stelisti care vor merge la penitenciar vor face parte atat de fani din Peluza Nord, cat si cei din Peluza Sud, cu care Becali a avut conflicte in ultima perioada.

“Sa-si vada de treaba lui acolo. La munca e mai greu sa iesi… Va avea parte de un regim semi-deschis si se va duce pe Jilava. Daca acolo are un comportament normal si se reabiliteaza, poate beneficia de mai multe rapoarte de evidentiere, dar si de castiguri. Speram sa fie bine si sa vina cat mai repede acasa”, a declarat Gheorghe Mustata, liderul galeriei steliste, Digi Sport.

Sursa foto: Colaj Jurnalul National/Administratia Prezidentiala