Prima specie de dinozaur înotător, descoperită de oamenii de știință! Video

Prima specie de dinozaur înotător, Spinosaurus aegyptiacus, a fost descoperită de oamenii de știință tocmai în Maroc, scrie Live Science. După o îndelungată perioadă de timp în care cercetătorii au fost convinși că dinozaurii erau niște animale exclusiv terestre, teoria le-a fost dată peste cap de această descoperire recentă.

Spinosaurus aegyptiacus era un dinozaur carnivor dar și un veritabil ”campion” la înot în perioada Cretacicului. Această nouă specie de dinozaur putea atinge 7 metri lungime și avea o coadă foarte lată care îl ajuta să înoate foarte bine deoarece o folosea ca pe o vâslă spun oamenii de știință.

“Această descoperire reprezintă ultimul cui bătut în sicriu pentru ideea că dinozaurii non-aviari nu au pătruns niciodată în mediul acvatic”, susţine Nizar Ibrahim, paleontolog la Universitatea Detroit Mercy, coordonatorul noului studiu. “Acest dinozaur îşi urmărea în mod activ prada în apă. El nu stătea în ape puţin adânci la pândă după un peşte care ar fi putut să se apropie prea mult”, a adăugat el.

Sursa foto: nature