Prima țară care a început testarea pe oameni a vaccinului împotriva coronavirusului

Australia este prima țară care anunță că a dezvoltat un vaccin împotriva noului coronavirus și a ajuns în faza de testare pe subiecți umani. Prima fază a testării vaccinului pe oameni va implica 120 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, anunță cercetătorii de la Universitatea Queensland, citați de presa locală.

Voluntarii vor primi fiecare câte două doze de vaccin şi vor trebui să urmeze aceleaşi sfaturi de distanţare fizică impuse populaţiei generale. Profesorul Paul Young a declarat că vaccinul a dovedit că induce anticorpi capabili să neutralizeze virusul, iar studiile preliminare au demonstrat că este sigur pentru oameni.

Rezultatele primei faze a testelor sunt aşteptate după aproximativ trei luni, iar în funcţie de acestea se va trece la următoarea etapă, cât mai curând posibil.

„Dacă lucrurile vor merge conform planului, CSL va trece rapid la producţia a zeci de milioane de doze, iar programul va ajunge în stadiul ulterior de testare clinică, obţinerea avizelor legale, fabricare la scară largă şi distribuţie”, a declarat directorul de proiect, profesorul Trent Munro.

Sursa foto: BBC