PRIMA TARA care a INTERZIS TELEFOANELE MOBILE in cladirile GUVERNAMENTALE

Decizie fara precedent intr-una dintre cele mai bogate tari ale lumii. S-a decis ca TELEFOANELE MOBILE sa fie INTERZISE in cladirile guvernamentale din KAZAHSTAN. De ce s-a ajuns la o asemenea decizie fara precedent? Totul s-a intamplat din cauza scurgerilor de informatii, informeaza Newsro.

Demnitarii si vizitatorii kazahi isi vor lasa TELEFOANELE MOBILE la intrarea cladirilor guvernamentale incepand cu 24 martie pentru a preveni scurgerile de informatii clasificate, dupa cum se arata intr-un document divulgat presei, scrie Reuters. “Au fost inregistrate cazuri din ce in ce mai frecvente de scurgere a informatiilor confidentiale prin intermediul aplicatiei WhatsApp”, se arata in documentul divulgat presei, prin care oficialii statului sunt instruiti sa previna scurgerile de informatii prin folosirea unor telefoane de baza, fara camere, aplicatii mobile sau acces la internet.

Scurgerile de informatii in KAZAHSTAN sunt destul de frecvente, dupa cum demostreaza si documentul despre divulgarea informatiilor confidentiale, care a aparut insa imediat in presa kazaha. Documentele divulgate privesc tot felul de informatii, de la planuri de privatizare si modificari ale bugetelor companiilor de stat, care pot duce la devalorizarea acestora, pana la videoclipuri si imagini elocvente de la locurile crimelor.

Sursa foto: realitatea