Prima țară europeană care a recunoscut că a raportat mai multe decese de COVID-19! Care este numărul real

Prima țară europeană care recunoaște că a raportat un număr mai mare de decese cauzate de noul coronavirus este Marea Britanie. Departamentul de Sănătate din Regatul Unit a revizuit, miercuri, bilanțul oficial al morților provocate de COVID-19 cu peste 5000 de cazuri, informează agenția DPA.

Explicaţia oficială oferită de autorităţi este revizuirea modalităţii de calcul. Până în prezent, decesele în cazul persoanelor care sunt testate pozitiv pentru COVID-19, boală respiratorie potenţial fatală cauzată de noul coronavirus, au fost înregistrate în Regatul Unit fără limită de timp.

În urma acestei decizii, cifra oficială a deceselor înregistrate în Marea Britanie din cauza COVID-19 a scăzut de la 46.706 la 41.329, dar rămâne în continuare cea mai mare din Europa.

În aceeași ordine, este foarte probabil ca multe persoane care au fost victime ale noului coronavirus să nu fi fost testate. Analişti britanici din domeniul datelor sanitare estimează numărul real al deceselor la aproximativ 70.000, pe baza deceselor sezoniere în exces.

Sursa foto: BBC