Prima țară europeană care permite, din nou, cetățenilor săi să plece în străinătate

Prima țară din Europa care a relaxat măsurile de restricție dure impuse din cauza  pandemiei de coronavirus și va permite cetățenilor săi să călătorească, din nou, în străinătate este Republica Cehă.

Ministrul ceh al Sănătății, Adam Vojtech, a anunțat, la finalul unei ședințe de guvern, că țara sa a ridicat interdicția care le interzicea concetățenilor săi să călătorească în afara granițelor. Totuși această relaxare în privința călătoriilor în străinătate se va aplica, în primă fază, doar cetățenilor cehi care vor să-și viziteze membrii familiei, pacienților care doresc să urmeze un tratament în altă țară sau navetiștilor care lucrează înafara Cehiei.

Totodată, ministrul ceh de Interne a precizat, la rândul său, că va fi relaxată și restricția care interzicea cetățenilor străini să intre pe teritoriul Republicii cehe, astfel se va permite accesul studenților străini și a cetățenilor din Uniunea Europeană care călătoresc în interes de serviciu.

Totuși, oficialii din Cehia au precizat că măsurile de restricție dure pot fi introduse oricând dacă situația legată de pandemia de coronavirus se va agrava din nou.

Sursa foto: BBC