Prima țară în care vaccinul anti-coronavirus va fi disponibil de săptămâna viitoare

Marea Britanie a anunțat, miercuri, aprobarea administrării vaccinului anti-coronavirus începând chiar de săptămâna viitoare, informează agențiile de presă internaționale. Vaccinul aprobat de Guvernul de la Londra este cel produs de Pfizer/BioNTech.

”Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale (MHRA) de aprobare a utilizării vaccinului Pfizer / BioNTech pentru Covid-19. Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, se arată în comunicatul Guvernului britanic.

”Obținerea aprobării este un scop pentru care am lucrat încă de când am anunțat că știința va prevala și aplaudăm MHRA pentru capacitatea sa de a desfășura o analiză atentă și de a lua devreme o decizie ce ajută la protejarea oamenilor din Regatul Unit. Deoarece anticipăm și alte autorizări și aprobări, ne concentrăm eforturile, cu același simț al urgenței, către furnizarea în siguranță a acestui vaccin de înaltă calitate în toată lumea”, a spus directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Sursa foto: BBC