Prima zi a programului Rabla 2013 a generat mai multe scandaluri

Luni, in prima zi a programului Rabla, au aparut si primele nemultumiri din partea celor care spera sa prinda unul dintre cele 17.000 de vouchere pentru o masina noua.

Printre principalele cauze care au generat nemultumirea oamenilor se afla numărul mic de tichete alocate centrelor Remat sau faptul ca acestea sunt date pe ochi frumosi.

In Bucuresti a existat un scandal in fata unui centru dupa ce oamenii care au stat nopti la rand in strada pentru a face rost de vouchere au observat mai mulţi soferi care se duceau la un alt centru Remat, peste drum, unde nu era formata nicio coada. La un alt centru, de pe soseaua de Centura, oamenii au blocat accesul dupa ce au observat ca in curtea acestuia se aflau deja masini aduse pe platforma, cerand explicatii. Ei au spus ca sunt decisi sa blocheze soseaua de Centura daca nu se respecta ordinea de intrare pe poarta REMAT.

Nervi si scandal au fost si la Iasi, acolo unde oamenii i-au acuzat pe reprezentantii de la Remat ca au distribuit tichetele inainte de a se da startul la distribuire, in timp ce la Brasov voucherele s-au epuizat in mai putin de doua ore, starnind revolta printre cei care au stat si trei saptamani la coada si se vad nevoiti sa se intoarca acasa tot cu masina veche.

Pentru Programul Rabla 2013 au fost alocate 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice şi 3.000 pentru firme si institutii publice.