PRIMA ZI, PRIMA BALBA a GUVERNULUI TUDOSE! UITE PILONUL, NU E PILONUL! REACTIA lui DRAGNEA

Ministrul propus al Finantelor, Ionut Misa, care urmeaza sa depuna juramantul in functie, face un pas inapoi si sustine ca Pilonul II de pensii nu se desfiinteaza, la doar dupa cateva ore dupa ce anuntase acest lucru.

UPDATESeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara, dupa investirea guvernului, ca nu se pune problema desfiintarii pionului II de pensii, asa cum anutase ministrul desemnat pentru Finante, Ionut Misa. 

Dragnea a recunoscut ca acesta “a inceput cu stangul” si explicat eroarea acestuia prin faptul ca “ca neavand obsinuita sa vorbeasca cu atat de multi oameni ca dvs (reporterii) care  pun intrebari in acelasi timp o fi raspuns la alta intrebare din spate”. “In program de guvernare nu e prevazuta” aceasta masura si “daca cineva vrea sa o faca poate sa o faca, dar in alt guvern”, a subliniat Dragnea, inainte de a adauga:

“Nu se intampla, cel putin cat suntem noi la guvernare. Din punctul meu de vedere subiectul este inchis”. Dragnea nu crede insa ca Ionut Misa ar trebui sa demisioneze, dupa ce bursa de la Bucuresti si cursul leului au cazut in urma declaratiilor pe care le-a facut la Palatul Parlamentului.

STIRE INITIALA

“Imi cer scuze pentru declaratia despre desfiintarea Pilonului II de pensii, a fost o eroare, nu se desfiinteaza”, a declarat Misa, informeaza postul de televiziune Antena 3.

Declaratia viitorului ministru vine la doar cateva ore dupa ce a anuntat in timpul audierilor din Parlament ca Pilonul II de pensii va fi desfiintat. “Pilonul II de pensii se va desfiinta. Banii se vor intoarce la toti cei care au cotizat, ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege daca banii lor vor fi administrati de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intentionam spre sfarsitul anului”, a declarat Misa la iesirea de la audieri.

Dupa cateva ore, Mihai Tudose, al carui Guvern tocmai a primit votul de incredere in Parlament, si-a contrazis subalternul. “Nu se desfiinteaza. Dumnezeule, de unde scoateti?! Cum sa spuna asa ceva, o sa vorbesc cu el (Ionut Misa – n.red.). Nu se desfiinteaza. Punct”, a spus premierul desemnat Mihai Tudose.

Guvernul Tudose a primit votul de incredere, in urma cu cateva zeci de minute, in Parlament, unde au fost prezenti 381 de parlamentari. Au fost 275 de voturi pentru, 102 impotriva si doua voturi anulate.

Sursa foto: realitatea