Primar PDL, retinut dupa ce a refuzat sa dea bani pentru salariile profesorilor

Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava si-a insusit, vineri, propunerea IPJ Suceava, de arestare pentru 29 de zile a primarului democrat liberal al comunei Slatina, Ilie Gherman, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, informeaza Ziare.com.

Ionut Epureanu, purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, a declarat ca Ilie Gherman a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, in prezent fiind prezentat Judecatoriei Falticeni, care urmeaza sa se pronunte in legatura cu propunerea Parchetului.

Cadrele didactice de la Scoala generala din Herla, din comuna suceveana Slatina, au anuntat ca vor declansa actiuni de protest dupa ce nu si-au primit salariile din luna septembrie. Directorul scolii, Oana Sorodoc, a precizat ca, luni, 11 noiembrie, intre orele 12.00 si 14.00 profesorii vor fi in greva de avertisment si in acest interval orar nu se vor face cursuri, conform Ziare.com.

Situatia profesorilor de la scoala din Herla a aparut dupa ce primarul democrat liberal Ilie Gherman nu a vrut sa deschida liniile de finantare. Gherman este nemultumit ca nu a fost consultat atunci cand ISJ Suceava a numit in functia de director pe social democratul Oana Sorodoc.

Sursa foto: ziaruldepenet.ro