PRIMARIA CAPITALEI a amenajat 20 de corturi ANTI-CANICULA

Douazeci de corturi anti-canicula, dotate cu aer conditionat, apa, personal medical si aparatura de specialitate (trusa sanitara de prim ajutor, tensiometru etc.), au fost amenajate in Bucuresti de Primaria Capitalei.

Corturile se afla in urmatoarele zone: Piata Victoriei, Piata Romana – rond ASE, Piata Romana – metrou, Piata Universitatii – Spital Coltea, Piata Universitatii – Arhitectura, Piata Unirii (magazin Unirea), Piata Unirii (Regina Maria), Piata Unirii (Piata “11 Iunie”), Piata Roma, Piata C.A. Rosetti, Piata Moghioros, Piata Iancului – metrou, Piata Crangasi, Dristor – metrou, Parcul Herastrau,
Parcul Carol, Piata Muncii, magazinul Bucur Obor, Parcul Cismigiu si Gara de Nord, se precizeaza intr-un comunicat remis, luni, Mediafax.

Si Directia de Asistenta Sociala a Primariei Capitalei are amenajat un punct de prim ajutor, la sediul din strada Foisorului nr. 56-58, sector 3, unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat, in intervalul orar 8.00 – 16.30.

CITESTE SI: Un PUNCT DE LUCRU al Directiei de Impozite si Taxe Sector 3, INCHIS pentru modernizare  

Zilele de marti, miercuri si joi vor fi caniculare in aproape toata tara, in zonele de campie si podis urmand sa se inregistreze temperaturi maxime intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

“In zilele de marti, miercuri si joi (12, 13 si 14 august) valul de caldura se va intensifica treptat in toata tara, iar vremea va fi calduroasa. In zonele de campie si de podis va fi canicula, se vor inregistra temperaturi maxime, in general, intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic”, se arata intr-o informare emisa luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

CITESTE SI: Locuitorii Sectorului 6 SPRIJINA persoanele afectate de INUNDATII

Potrivit meteorologilor, valul de caldura va persista pana la sfarsitul saptamanii.

Pentru zilele caniculare, medicii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul de bauturi alcoolice sau cu continut ridicat de cofeina.

Sursa foto: realitatea.net