Primaria Capitalei a dat in judecata firma care detine cladirea in care institutia isi desfasoara activitatea

Madalin Dumitru, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, retinut de DNA

Primaria Capitalei a dat in judecata firma Apatel, proprietara turnului de birouri de pe Splaiul Independentei unde municipalitatea isi desfasoara activitatea, deoarece aceasta nu vrea sa vanda instiutiei imobilul, a declarat Adrian Iordache, seful directiei Juridic din cadrul municipalitatii.

“Acțiunea a fost depusa in instanța referitor la obligarea incheierii contractului de vanzare-cumparare, in acelasi timp se fac si celelalte demersuri necesare pentru a putea sa ne protejam interesele in ceea ce priveste achiziționarea imobilului”, a spus Iordache, citat de Agerpres.

Primaria Capitalei a inchiriat, in 2009, turnul de 14 etaje din Splaiul independentei nr. 291-293, in suprafata de 13.536 metri patrati si de atunci plateste anual o chirie 2,9 milioane de euro, potrivit contractului de inchiriere aflat pe site-ul institutiei.

Citeste si: Cand vor fi gata lucrarile la sediul vechi al Primariei Capitalei

In total, pana acum s-au platit pentru inchirierea acestui sediu aproximativ 11,6 milioane de euro.

In contractul de inchiriere exista o clauza potrivit careia municipalitatea poate sa isi exprime dorinta de a cumpara cladirea, iar suma platita drept chirie pana in momentul respectiv sa se transforme in avans la cumparare, forma juridica fiind de leasing imobiliar.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la inceputul acestui an ca si-a exprimat dorinta de a cumpara cladirea de birouri din Splaiul Independentei, insa proprietarul nu a fost de acord.

Cladirea a fost evaluata la 13 milioane de euro. Contractul de inchiriere expira in luna octombrie a acestui an.

Sursa foto: realitatea.net