Primaria Capitalei a inceput eutanasierea cainilor neadoptati din adaposturi

Primaria Capitalei a inceput eutanasierea cainilor fara stapan din adaposturi. Incepand de miercuri, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a eutanasiat un numar de 187 de caini fara stapan, patrupedele avand peste 100 de zile de la prinderea lor, a anuntat, joi, Razvan Bancescu, seful ASPA.

“Ieri si azi (n.r.- miercuri si joi) au fost eutanasiati 187 de caini fara stapan, care aveau mai mult de 100 de zile de stat in adaposturi. Potrivit legii, cainii sunt tinuti 14 zile pentru revendicare sau adoptie, iar dupa expirarea acestui termen, pot fi eutanasiati. Prelungirea trebuie sa fie justificata. Curtea de Conturi va cere socoteala pentru cheltuielile facute de administratie pentru fiecare animal tinut in plus peste termenul de 14 zile”, a declarat Razvan Bancescu in cadrul unei conferinte de presa.

Citeste si: ANOFM ofera peste 10.000 de locuri de munca. Afla in ce domenii! 

In prezent, din datele pe care Bancescu le-a pus la dispozitie, in adaposturile municipalitatii bucurestene se afla peste 1.000 de caini care au depasit termenul de 14 zile. Eutanasierea este facuta de o parte din cabinetele veterinare care se afla sub contract cu Primaria Capitalei pentru sterilizarea cainilor fara stapan.

“Ganditi-va ca am avut saptamana trecuta 35-40 de adoptii si zile in care nu a fost adoptat niciun caine, in raport cu un minim de 90 de caini pe care autoritatea ii prinde intr-o zi”, a completat Bancescu.

Sursa foto: epochtimes-romania.com