Primaria Capitalei a luat o hotarare: Maidanezii neadoptati in 14 zile, eutanasiati

Primarul va desemna un imputernicit special care va decide cand este eutanasiat fiecare caine fara stapan prins de hingheri, dupa expirarea celor 14 zile de stat in adapost fara a fi revendicat sau adoptat, arata normele de aplicare a legii referitoare la cainii fara stapan. 

Iata ce prevad normele de aplicare a legii, cum vor fi eutanasiati cainii fara stapan care raman neadoptati: Operatiunea va fi efectuata doar de catre medici veterinari, in sali de chirurgie, conform Ghidului aprobat de Colegiul Medicilor Veterinari.

Decizia de eutanasiere a cainilor care nu au fost revendicati, adoptati direct, adoptati la distanta sau mentinuti in adaposturi, dupa expirarea termenului de 14 zile lucratoare de la cazarea acestora, va fi emisa prin completarea de catre imputernicitul primarului a unui formular special al carui model este prevazut la anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice.

Imputernicitul primarului nu poate emite decizii de eutanasiere decat pentru cainii fara stapan din adaposturile publice administrate de serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan, respectiv de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan.

Eutanasierea cainilor este efectuata numai de catre medicii veterinari de libera practica, organizati in condiţiile legii, si numai in sali de chirurgie, cu respectarea prevederilor anexei nr. 1 lit. B pct. 6 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 155/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Eutanasierea cainilor se face conform ghidului pentru eutanasierea animalelor, aprobat de catre Colegiul Medicilor Veterinari, in conformitate cu recomandarie Organizatiei Mondiale pentru Sanatate animala.

sursa foto: antena3.ro