Primaria Capitalei a relansat licitatia pentru proiectarea si construirea salii polivalente din Complexul “Lia Manoliu”

Primaria Capitalei a publicat marti pe site-ul guvernamental de licitatii un nou anunt pentru proiectarea si construirea unei sali polivalente in Complexul Sportiv National “Lia Manoliu”.

Un anunt similar a fost publicat de municipalitatea bucuresteana si in luna august a anului trecut, insa licitatia lansata atunci a fost anulata in februarie 2014 deoarece “au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme”, dupa cum se arata pe site-ul dedicat licitatiilor publice.

Potrivit caietului de sarcini, sala va fi construita pe un teren cu o suprafata de 43.048 metri patrati, situat in imediata apropiere a Arenei Nationale. Sala va avea patru sau cinci etaje, o inaltime maxima de 31 metri si o suprafata totala de aproximativ 40.000 de metri patrati. Capacitatea salii va fi de minim 12.000 de locuri din care minim 2.000 locuri mobile şi 400 fotolii VIP.

Conform aceleiasi surse, pentru fatada se vor utiliza “solutii tehnice integrate intr-o compozitie neconventionala apta sa promoveze o plastica contemporana”.  Totodata, se vor avea in vedere “utilizarea unor tehnologii si punerea in opera a unor materiale cu grad de eficienta termica ridicat”. De asemenea, vor putea fi integrate fatadei “elemente de captare si convertire a luminii sau energiei solare”.

“O componenta definitorie a conceptului general al fatadei  vor fi  panourile multimedia destinate proiectiilor video incluse in imaginea de ansamblu. Acestea vor fi dispuse si orientate atat catre circulatiile si spatiile pietonale exterioare din amplasament dar si pe directiile cu mare vizibilitate din parcul Lia Manoliu sau dinspre arterele majore adiacente. Sistemul de fatada multimedia va integra constructia in trend-ul outdoor-ului digital spectacular, concept promovat in colajul urban contemporan datorita dinamicii si versatilitatii generate de avansul tehnologic si a implicitei componente financiare. Panourile multimedia Led High Definition, capabile sa primeasca atat semnal video cat si o programare a culorii luminii vor fi montate la nivelul planului fatadei”, se mai spune in caietul de sarcini. De asemenea, acoperisul “va fi unul cu deschideri impresionante, realizat ca structura metalica spatiala”.

Citeste si: Bucurestiul va avea o Sala Polivalenta de 5 stele

Si in exterior vor fi amenajate circulatii pietonale, promenade si zone de odihna destinate pietonilor in suprafata de aproximativ 12 000 de metri patrati. “Acestea vor fi tratate cu atentie pentru a se obtine o imagine si functionalitate adecvata. Zonele de promenada vor fi dotate cu mobilier urban. Locurile de sedere, odihna si socializare organizate prin dispunerea mobilierului vor fi amplasate cu precadere in zone cu vizibilitate catre sistemele multimedia integrate fatadei. Spatiile publice pietonale vor primi un finisaj la nivelul pardoselii sub forma de piatra naturala sau artificiala pe un strat suport”, se mai arata in text. Totodata, vor fi amenajati aproximativ 4.800 metri patrati de zona verde, prin plantarea de gazon si a aproximativ 160 de arbori si arbusti ornamentali. In spatele salii va fi amenajata si o parcare cu 450 de locuri, pe un teren de 10.000 metri patrati.

Sala va gazdui evenimente sportive, spectacole, congrese si alte manifestari. Printre sporturile care ar putea avea loc in sala se numara tenis, baschet, handbal, totbal in sala, futsal, badminton, volei, floorball, box, atletism usor (in sala), gimnastica, tir sportiv, atletica grea (haltere), scrima, tenis de masa, dar si altele.

“Se doreste elaborarea unui proiect pe cat de atractiv, pe atat de bogat in idei, pentru unul dintre cele mai importante si ambitioase obiective de constructie ale Municipiului Bucuresti. Dotarile cele mai moderne vor asigura rentabilitatea organizarii de evenimente de mare anvergura, in domeniul sportiv, divertisment precum si in cel al afacerilor. Datorita unui solid concept organizatoric si gastronomic, arena multifunctionala Bucuresti va deveni unul din punctele de referinta ale Bucurestiului, in domeniul sportului si al evenimentelor culturale pe plan international” se mai spune in caietul de sarcini.

Valoarea totala estimata a contractului este de 290.031.320 lei, fara TVA. Durata estimata a contractului este de 36 luni, din care 24 luni pentru proiectare si executia lucrarilor si 12 luni pentru servicii tehnice de operare si mentenanta dupa receptia lucrarilor. Ofertele pot fi depuse pana pe 6 mai si vor fi deschise in aceeasi zi.