Primaria Capitalei a rupt protocolul incheiat cu fundatia Vier Pfoten pentru sterilizarea maidanezilor

Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor fara Stapan(ASPA) a suspendat protocolul pentru sterilizarea cainilor maidanezi incheiat cu fundatia Vier Pfoten. Institutia care apartine Primariei Capitalei a cerut ONG-ului sa paraseasca imediat adapostul de caini al municipalitatii de pe bd. Tehodor Pallady unde steriliza cainii.

Potrivit Vier Pfoten, municipalitatea a luat aceasta decizie pentru a putea eutanasia cainii. In perioada 2010-2013, Vier Pfoten a sterilizat peste 6000 de caini in Bucuresti. Reprezentantii ONG-ului spun ca suspendarea acestui protocol este ilegala. 

Proiectul de sterilizare cu Primaria Capitalei a inceput in aprilie 2013 si se desfasoara in clinica special amenajata in incinta Bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262). Potrivit Protocolului de colaborare semnat cu Primaria Capitalei, cainii fara stapan sunt adusi la clinica de catre echipajele Autoritatii pentru Supravegherea Animalelor (ASPA) si/sau de catre cetatenii care doresc sa se implice activ. Protocolul se incheie in martie 2014.

Sursa foto: greenly.ro